EAC Voor de Verandering, coachen met paarden.
 
Waarom met paarden? 
Paarden zijn kudde- en prooidieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Juist deze eigenschappen maken de paarden zo geschikt om in te zetten bij de coaching.
Je zult ontdekken dat je tot een snelle bewustwording en diepgaand inzicht komt door de samenwerking met de paarden. Paarden spiegelen je (onbewuste) gedrag direct en zonder oordeel.
Tijdens het coachen met paarden wordt er alleen vanaf de grond gewerkt, er wordt dus niet gereden!
Tijdens het omgaan met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Zo kun je denken aan: nonverbale communicatie, assertiviteit, grenzen aangeven, verantwoordelijkheid, creativiteit, leiderschap, samenwerken, vertrouwen.
 
Bang voor paarden
Misschien ben je bang voor paarden en denk je:"Dat is niets voor mij".
Bang zijn voor paarden is geen enkel probleem. Tijdens de oefeningen help ik je van je angst af. In ruil daarvoor krijg je een mooie ervaring.
Het maakt geen enkel verschil of je al veel ervaring hebt met paarden of juist helemaal niet. Op iedereen zal de sessie evenveel impact hebben.
 
Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Paarden merken de kleinste nonverbale signalen op, ze kunnen hierdoor feillooss menselijke lichaamstaal aan de mens terug geven. Paarden leven in het hier en nu en reageren objectief.