Even voorstellen

Ik ben Monique van Manen, getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Al van kinds af aan heb ik een passie voor dieren, m.n. paarden (en honden). Ik heb dan ook ontdekt dat ik het werken met mensen vanuit de essentie samen met paarden voor mij de perfecte combi is.

Eigenlijk werk ik mijn hele leven al in de zorg en hulpverlening, daar ligt mijn hart!

Zo heb ik gewerkt met gezinnen waar problemen waren, individuen met psychische of psychiatrische problemen, jongeren in de jeugdhulpverlening, ouders in allerlei  rollen en posities, jongeren die te maken hadden met justitie, mensen met autisme, dementie en verstandelijke beperkingen etc. Ik heb dus aardig wat ervaring opgedaan.

In de hulpverlenende instanties waar ik mee samen werkte, was ik soms teleurgesteld: allerlei gesprekken met allerlei instanties, weinig samenhang, weinig oplossingsgericht. Ik liep daar in vast en dus begon ik een aantal jaren geleden voor mezelf.

Nu ben ik ook zorgondernemer van een Thomashuis, bij ons wonen 8 mensen met een verstandelijke beperking (en soms ook autisme). Ik heb in 2013 de opleiding aan de Keulseweg in Pijnacker gevolgd: Equine Assisted Coaching, level 1. Op dit moment leer ik door voor level 2. Deze opleiding is als eerste en enige opleiding voor coachen met behulp van paarden in Nederland EQA-geaccrediteerd op practitioner niveau

Ook met onze bewoners merk ik dat het coachen met behulp van paarden werkt! Het is een hele leuke manier om zo met de bewoners bezig te zijn en ook zij zijn enthousiast.